LINKS

Hier vind je alle links in Liefde, lust en ellende worden genoemd, zodat je extra achtergrondinformatie kunt opzoeken en makkelijk kunt doorklikken. 

***

Column Lichaamstaal en column Tegenpolen, noot 13

In haar boek beschrijft Roos Vonk dat mensen op datingsites vaak wat al te flatteuze informatie over zichzelf geven; ze liegen bijvoorbeeld over lengte/gewicht, leeftijd en opleiding. Er zijn nog andere redenen waarom datingsites onbevredigend zijn. Ze worden hier beschreven door Dan Ariely. 

Kijk ook naar deze aflevering van Radar over datingsites. Hierin komt ook Roos Vonk aan het woord en geeft ze o.a. kritiek op matching met psychologische tests. Dit gedeelte is ook te zien op het Youtubekanaal van Roos Vonk.

Op leugens.nl staat een artikel over Parship, een site die volgens Roos Vonk gebruik een ‘flauwekultest’ verkoopt als wetenschappelijk.

***

Column Behaagziek, noot 4

Het nummer ‘What can I do to make you love me’ gezongen door The Corrs.

***

Column De bevrijdende waarheid, noot 7

De klassieke scène ‘He’s just not that into you’ uit Sex & The City. 

***

Column Wat wil de man, noot 15

Hier vind je het onderzoek van de Volkskrant waaruit bleek dat mannen vallen op intelligente vrouwen en niet op schoonheid; volgens Roos Vonk een zeer onjuiste conclusie. 

***

Column Hard-to-get, noot 18

De website bij het boek The Rules dat vrouwen adviseert om hard-to-get te spelen om aan de man te komen (De Regels: de beproefde manier om de man van je dromen te krijgen).

***

Column Seksuele economie, noot 24

Een artikel uit het NRC Handelsblad over het overschot aan hoog opgeleide vrouwen in onze steden, waardoor de marktverhoudingen en de ‘seksuele economie’ veranderen: waar seks normaliter een markt is waarin vrouwen de baas zijn, vanwege het least-interest-principe, wordt het een markt waarin mannen het voor het zeggen hebben. 

***

Column Een ingreepje, noot 26 en 27

Twee artikelen waarin staat dat gecastreerde mannen langer leven, bij de BBC en bij Healthland.

Lees hier over het fascinerende seksleven van de octopus.

***

Column Hechting, bindingsangst, bindingsdrang, noot 32

Een kort artikel over effecten van relatie-ervaringen op hechtingsstijl, waarin o.a. het onderzoek van Roos Vonk wordt genoemd. 

***

Column Geen zin, noot 33

Het programma Man/Vrouw met Linda de Mol en Beau van Erven-Dorens werd in 2006 uitgezonden door Talpa. Roos Vonk was hierin de vaste deskundige. Alle zes afleveringen zijn nog te vinden op Youtube. Het fragment waar het in het boek om gaat, gaat over seks en vind je hier

***

Column Gedachten lezen, noot 36 en 37

Het onderzoek waaruit blijkt dat mensen vaak niet goed weten wat hun partner denkt en voelt is beschreven in Psychologie Magazine (te lezen via Blendle).

De illusie van doorzichtigheid, het idee dat anderen weten wat je denkt en voelt, is beschreven in deze blog van Roos Vonk.

***

Column Prinsesjes

Het nummer van Jamie Cullum ‘Nothing I do’ is hier te zien/horen op Youtube.

***

Column Schoonmoeder, noot 48, 49 en 50

Opiniestuk van Sofie Roozendaal over de invloed van de schoonfamilie op een relatie.

Onderzoek van een Engels advocatenkantoor over de rol van de schoonfamilie bij scheidingen

Deze blogs van Roos Vonk gaan erover dat vrouwen sowieso vaker conflicten hebben met elkaar dan mannen: Vechtlust en Queen Bee

***

Column Doe niet zo zielig, noot 55

Onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen pijn sterker voelen dan mannen (ook al zou je dat niet altijd zeggen ☺). 

***

Column Weg van de stress, noot 66

Artikel in het NRC Handelsblad over het onderzoek van Shelley Taylor, waaruit blijkt dat het huwelijk vrouwen meer stress bezorgt dan mannen.

***

Column Happy end, noot 72

Een artikel van Roos Vonk over het psychologisch afweersysteem, dat ons ook helpt om over een voorbije relatie heen te komen: 'Gezond zelfbedrog: Het psychologisch immuunsysteem' in Psychologie Magazine (te lezen via Blendle). 

***

Column Singlisme, noot 75

De aflevering van Sex & The City waarin Carrie zich met zichzelf verlooft heet ‘A woman’s right to shoes’.

***

Column Happy single, noot 76 en 77

Een artikel over het aantal singles en bezoekers van datingsites.

Tips van Dan Ariely over online dating vind je hier en hier